nieuws

Menzis beloont gezonde leefstijl

Archief

Menzis beloont als eerste zorgverzekeraar ter wereld klanten die gezonder willen leven. Dit meldt het AD vandaag. Mensen die sporten of stoppen met roken, kunnen punten sparen en daarmee een deel van hun eigen risico of aanvullende zorgverzekering betalen. In één week tijd hebben zich al 12.000 klanten aangemeld voor dit spaarprogramma.

Menzis beloont gezonde leefstijl

Klanten verdienen niet alleen punten als zij wat doen aan hun ongezonde leefstijl, ook worden zij beloond voor het doneren van bloed, zich opgeven voor orgaandonatie of zich inzetten als mantelzorger. Met de punten kunnen zij korting krijgen op wellnessarrangementen, dieetadviezen, fysiobehandelingen etc.
In plaats van het bestraffen van een ongezonde leefstijl, ziet bestuursvoorzitter Roger van Boxtel van Menzis meer heil in een beloningssysteem omdat consumenten sneller in beweging komen als er een aanbieding of korting tegenover staat.
(AD, pag. 1 en 8)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
ING schrapt omstreden hypotheekopslag
(Telegraaf, pag. 15)
 
Beleggingen verzekeraars duurzamer
(Telegraaf, pag. 15)
 
 
Op zaterdag in de media:
 
'Roer moet om bij pensioenfondsen'
(Telegraaf, pag. 29)
 
De toekomst van levensverzekeraars
(Telegraaf, pag. 29)
 
Hypotheekrente is opzettelijk te hoog
(AD, pag. 1 en 11)

Reageer op dit artikel