nieuws

Kort geding om Cinjee-uitzending Opgelicht

Archief

De familie Cinjee heeft maandagmiddag voor de rechtbank Amsterdam geprobeerd de uitzending van Tros Opgelicht van dinsdagavond tegen te houden. In het programma belichten de makers naar eigen zeggen “de hele manier van zakendoen” door de Cinjees in de afgelopen jaren. Het Sliedrechtse Cinjee Advies ging in juli vorig jaar failliet met achterlating van € 40 mln schuld aan tussenpersonen.

Kort geding om Cinjee-uitzending Opgelicht

Voor de uitzending zijn volgens onbevestigde berichten leden van de familie Cinjee uitgenodigd voor een zogenaamd zakelijke bespreking bij een bouwbedrijf in Papendrecht. Tijdens het gesprek zouden de journalisten hun ware identiteit hebben onthuld, waarop de familie in verweer is gekomen. Over de precieze inhoud van het programma wil de redactie nog weinig kwijt, behalve dat zowel zakelijke als particuliere gedupeerden van de Cinjees aan bod komen.
Kort voor het faillissement bediende Cinjee Advies met circa 250 werknemers maar liefst 258.000 klanten. Vanaf 2002 had het bedrijf 260 assurantieportefeuilles gekocht, voornamelijk op afbetaling. Tot op het laatst vond het bedrijf nog investeerders, onder wie leden van de lokale kerkgemeenschap, die geld wilden steken in het noodlijdende bedrijf. 
Na het uiteenvallen van Cinjee Advies zijn de familieleden en voormalig financieel directeur Eelko Kooistra verder gegaan met OOA Consulting Group.

Reageer op dit artikel