nieuws

Independer ‘verlamt’ kantoren met voorwaarden voor hypotheekprijs

Archief

Consumenten

Verder meent Van Koesveld dat consumenten ook "wurgende voorwaarden" krijgen voorgeschoteld als ze een review willen schrijven. Door met die voorwaarden akkoord te gaan, verschaft de consument Achmea-dochter Independer een "exclusieve, wereldwijde, royaltyvrije, eeuwigdurende, onherroepbare, overdraagbare licentie om de beoordeling te verveelvoudigen, te exploiteren en openbaar te maken, te bewerken en verder te verwerken in afgeleide werken".
 
Niet sjoemelen
Independer stelt bij monde van Joop Cohen, manager Hypotheken, Sparen & Lenen, dat er geen sprake is van "verlammende of wurgende voorwaarden". "De award moet gewoon eerlijk tot stand komen en er mag niet gesjoemeld worden. Wij halen de stofkam door alle winnaars en de verklaringen worden gecheckt."
 
Winnaar
Het hypotheekadvieskantoor 'HelpenKiezen' mag zich een jaar lang het Beste Hypotheekkantoor 2012 noemen. Om aan de verkiezingen deel te nemen, moesten advieskantoren minimaal acht reviews van klanten en vijf kwaliteitschecks hebben ontvangen. Van alle 24 regio's kwam HelpenKiezen als beste naar voren. De awardwinnaars zijn kantoren die in de regio bovenaan in het zoekresultaat staan. Kantoren worden in het zoekresultaat gerangschikt op basis van prijs-kwaliteitverhouding. De awards hebben betrekking op beoordelingen die zijn gedaan tussen 1 augustus 2011 en 19 augustus 2012.
 
Elk van de 24 regio's heeft een regiowinnaar. Zo heeft de Hypotheekshop drie awards in de wacht gesleept: Arnhem, Utrecht en Oud-Beijerland. De landelijke waardering voor de Hypotheekshop is een 8,2.

Reageer op dit artikel