nieuws

Hypotheekshop breidt APK uit met gratis garantie van Ace

Archief

De Hypotheekshop heeft in samenwerking met verzekeraar Ace de Hypotheekshop Garantie ontwikkeld, waarmee klanten een ‘garantie’ krijgen op het hypotheekadvies. De aanvullende verzekering is gratis voor klanten die ook al gebruik maken van de APK van de Hypotheekshop: de Advies Periodieke Keuring.

 

De garantie bestaat uit een bescherming tegen betalingsproblemen als gevolg van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden. Volgens Martin Hagedoorn, product- en softwarespecialist bij de adviesketen, is de garantie bedoeld om het gat tussen twee APK-gesprekken op te vangen. "Klanten die bij ons een hypotheekadvies krijgen, adviseren we een APK Service Hypotheken af te sluiten. Daar betalen ze maandelijks een bedrag voor, van circa € 20. Wij gaan dan elke twee jaar met ze om tafel. De verzekering die we nu introduceren, dekt het gat tussen deze gesprekken als de klant wijzigingen in zijn persoonlijke situatie niet heeft doorgegeven. Als de situatie anders uitpakt dan wij geadviseerd hebben, dan leggen wij het verschil bij. Uiteraard moet de klant ons advies wel hebben opgevolgd om aanspraak te maken op de uitkering.”

De keten noemt het voorbeeld van een wisseling van werkgever, waarbij het partnerpensioen niet is verzekerd. Komt de woningeigenaar te overlijden, dan vangt de garantie het inkomenstekort dat ontstaat gedurende maximaal vijf jaar op.

Reageer op dit artikel