nieuws

Freelance Financieel Adviseurs van start

Archief

In Overijssel is Freelance Financieel Adviseurs (FFA) van start gegaan. Het bedrijf adviseert klanten op het terrein van financiële planning en hypotheken. Er wordt geen eigen assurantieportefeuille opgebouwd. “Ik heb ook bewust geen AFM-vergunning”, zegt initiatiefnemer Edward van den Hoonaard. “Wij geven alleen advies.”

Freelance Financieel Adviseurs van start

De FFA-adviseur kan tijdelijk door een assurantiekantoor of bankinstelling worden ingeschakeld om een adviestraject te doen, bijvoorbeeld omdat het kantoor het te druk heeft, tijdens ziekte of tijdens een vakantieperiode. Er kunnen ook langere projecten op interimbasis worden gedaan. Particuliere klanten kunnen daarnaast rechtstreeks FFA benaderen voor een onafhankelijk advies of voor een second opinion over een gegeven advies. Wanneer FFA een advies geeft en de klant ook het product wil afnemen, dan wordt de bemiddeling ondergebracht bij een samenwerkend kantoor. "Wij hebben en willen geen aanstelling aangaan met verzekeringsmaatschappijen", aldus Van den Hoonaard. Hij rekent een uurtarief van € 75 (excl. btw) voor een advies op het gebied van financiële planning. Voor een hypotheekadvies wordt € 1.500 in rekening gebracht. "Dat is ongeacht wat de tussenpersoon zelf voor het hypotheekadvies vraagt."
Van den Hoonaard werkt zelf vanuit Tuk (Overijssel) en verwacht binnen een maand samen te werken met een adviseur in Friesland. Op termijn streeft hij naar landelijke dekking. "Over vijf jaar hoop ik dat er twintig adviseurs werkzaam zijn." De adviseurs blijven zelfstandige ondernemers die zelf hun klanten binnen moeten halen. Ze moeten wel aan een aantal opleidingseisen voldoen, zoals Wft Basis, Leven, Beleggen, Hypothecair krediet, Consumptief krediet en bij voorkeur ook SEH.

Reageer op dit artikel