nieuws

Finenzo wordt coöperatie

Archief

Franchiseketen Finenzo wordt per 1 januari een coöperatie. De aangesloten kantoren wordt vanaf die datum een dienstenmodel aangeboden dat bestaat uit zeven modules. "Hierbij wordt hun de mogelijkheid geboden zélf te bepalen wat noodzakelijk is voor een optimaal en betaalbaar bedrijfsmodel."

 

"De verdienmodellen van de franchiseketens komen door de huidige wijzigingen onder druk te staan, onder meer doordat de inkomstenstromen aanzienlijk zijn verminderd, deels door de economisch moeilijke tijden", aldus Finenzo. De keten biedt klanten al enige tijd de keuze tussen beloning op basis van provisie, een vast bedrag of een uurtarief.

Kern van de nieuwe formule is software waarmee adviseurs hun portefeuille kunnen beheren en bewerken via selecties en automatische signaleringen. Het franchisemodel wordt volgend jaar ingeruild voor een coöperatieve vereniging, waarbij de elf kantoren zich als leden kunnen aansluiten. Zij kunnen kiezen uit de modules Basispakket, Huisstijl, Marketing, Automatisering, Administratie, Kantoorondersteuning, Personeelszaken. "De financieel adviseur wordt tegen geringe kosten in de gelegenheid gesteld alle bijkomende werkzaamheden uit te besteden en zijn aandacht uitsluitend te richten op de belangenbehartiging van zijn cliënten."

Het bestuur van de coöperatie wordt gevormd door Jan Willem Smit, Chris van der Graaf, Baldwin Stuvel en Hans Havinga.

 

Reageer op dit artikel