nieuws

Financiële diensten voor zzp’er onder een dak

Archief

Dienstverlener voor zelfstandigen ZIP heeft onder de naam ZIPfinance een online platform opgericht waar leden terecht kunnen voor gratis online financieel advies en een groeiend aanbod aan producten voor zelfstandigen, waaronder provisieloze verzekeringen. De initiatiefnemers schakelen de tussenhandel zoveel mogelijk uit en zeggen geen winst te maken op de producten. Het platform moet zich bedruipen door een unieke vorm van crowdfunding” waarbij leden jaarlijks een bijdrage van € 180 per jaar investeren.

Financiële diensten voor zzp’er onder een dak

ZIP verwacht dat het aanbod aan diensten de komende tijd snel verder zal groeien. "Waar zelfstandigen nu nog met hun 'schoenendoos' en vragen naar een duur 'mannetje' gaan, kunnen zij voortaan voor al hun financiële en administratrieve zaken direct en voordelig op het ZIPfinance-platform terecht", stellen de initiatiefnemers van ZIP Joep van der Schoot en Patrick Terranea.
Van der Schoot: "Het aantal zzp'ers zal binnen 5 jaar snel verder toenemen naar ongeveer 1,5 miljoen. Toch is er door de overheid vrijwel niets geregeld voor deze economisch belangrijke groep en zijn de meeste financiële producten en diensten voor zelfstandig ondernemers niet te betalen en de voorwaarden onrealistisch. Wij gaan samen met onze doelgroep eerlijke producten en diensten ontwikkelen waar echt behoefte aan is."

Reageer op dit artikel