nieuws

Factua neemt debiteurenrisico tussenpersonen over

Archief

Incassospecialist Factua kan nu ook het debiteurenrisico overnemen van tussenpersonen die de facturatie van adviesvergoedingen en serviceabonnementen willen uitbesteden. Het Dordtse bedrijf zegt daarmee in te spelen op het groeiend aantal wanbetalers. Naast de overname van het debiteurenrisico kunnen tussenpersonen bij Factua ook vooraf het kredietrisico van de klant digitaal inzien.  

Factua neemt debiteurenrisico tussenpersonen over

Tot voor kort zette Factua bij wanbetaling alleen -na toestemming van het intermediair- een uitgebreide incassoprocedure in werking. De kosten hiervan worden in rekening gebracht bij de tussenpersoon, maar hij krijgt deze terug als de klant alsnog met zijn betaling over de brug komt.
Volgens Udo Koerselman, woordvoerder van Factua, is de nieuwe mogelijkheid om het debiteurenrisico uit te besteden essentieel. "Met het sturen van facturen, neemt helaas ook het aantal wanbetalingen onder klanten toe", aldus Koerselman.
Met de mogelijkheid tot screening weet de tussenpersoon bij voorbaat hoe groot de kans is dat een klant niet gaat betalen. Koerselman: "In dat geval kan bijvoorbeeld besloten worden om een klant een deel van de rekening al vooraf te laten betalen."
Factua rekent voor het incasseren van de advies- en servicenota's een vast percentage van het te innen bedrag waarbij het percentage afhangt van de mate waarin het kantoor zelf het risico wil dragen.  
Fa-med Intermediair, een andere grote aanbieder van incassodiensten voor het intermediair, bood met Full Factoring al langer de mogelijkheid om het debiteurenrisico van het intermediair over te nemen.

Reageer op dit artikel