nieuws

CVZ oogst succes met opsporing onverzekerden

Archief

Ruim een jaar nadat de Regeling onverzekerden in werking is getreden constateert het College voor zorgverzekeringen (CVZ) een aanzienlijke daling van het aantal onverzekerden voor de zorgverzekering. Ongeveer 150.000 personen hebben zich inmiddels verzekerd of waren ten onrechte als onverzekerde aangeschreven.

CVZ oogst succes met opsporing onverzekerden

Begin dit jaar becijferde het CVZ nog dat er nog circa 55.000 Nederlanders waren zonder zorgverzekering. In februari is het CVZ vervolgens actief gestart met het afsluiten van zorgverzekeringen op naam van deze onverzekerden. Naar nu blijkt hebben ongeveer 15.000 personen niet op de aanschrijving van het CVZ als onverzekerde en de twee boetes gereageerd. Namens deze groep onverzekerden heeft het CVZ nu een zorgverzekering afgesloten bij een zorgverzekeraar. De mensen die ten onrechte als onverzekerde zijn aangemerkt waren niet verplicht om een Nederlandse zorgverzekering te hebben. Het gaat dan vooral om buitenlandse studenten die niet in Nederland werken en al verzekerd zijn in hun vaderland; geëmigreerde Nederlanders die nog ingeschreven staan als inwoner van een Nederlandse gemeente en in Nederland wonende werknemers van internationale organisaties.

Reageer op dit artikel