nieuws

Consumentenbond niet in beroep tegen MultiSafe

Archief

De Consumentenbond heeft geen beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Utrechtse rechtbank, die in mei oordeelde dat intermediairbedrijf MultiSafe voor de dienstverlening aan klanten een servicebijdrage mag vragen, naast de provisie die het van verzekeraars ontvangt.

 

De uitspraak is daarmee definitief. De rechter vindt dat de tussenpersoon de relatie met een klant te allen tijde mag beëindigen, omdat de overeenkomst van onbepaalde duur is. "Die uitspraak is vrij principieel van aard; wij wilden weten welke mogelijkheden een tussenpersoon heeft om een overeenkomst te wijzigen. Maar aan die vraag is de rechter niet meer toegekomen. Dat betreuren wij. De enige mogelijkheid die een klant nu heeft, is dus een andere adviseur opzoeken", laat beleidsmedewerker Carel van Vredenburch namens de bond weten. "Een beroepszaak kan zomaar weer jaren gaan duren en dan is het nog onzeker of onze vraag beantwoord wordt."

 

Fijn

MultiSafe-directeur Michael Mackaaij is tevreden. "Het is fijn voor ons, maar ook voor kantoren die de rechtszaak wilden afwachten voordat zij met een serviceabonnement kwamen."

Reageer op dit artikel