nieuws

‘Besmettingsrisico’s onderbelicht in EU-regels verzekeraars’

Archief

Ook in nieuwe EU-regels die op dit moment worden uitgedokterd voor de Europese verzekeringssector, wordt onvoldoende rekening gehouden met het ‘besmettingsgevaar’ in het geval van een financiële crisis. Dit stelt Roger Laeven, hoogleraar Vezekeringseconomie, in een oratie die hij donderdag houdt tijdens een mini-symposium van het Amsterdam Centre for Insurance Studies (ACIS).

‘Besmettingsrisico’s onderbelicht in EU-regels verzekeraars’

Financiële markten staan volgens Laeven nog steeds bloot aan besmettelijke schokken. Dit gevaar speelt een te bescheiden rol in de traditionele economische theorie en de wiskundige modellen die nu doorgaans worden gebruikt voor financieel risicomanagement, zo stelt de hoogleraar. Laeven gaat tijdens de oratie ook in op actuele beleidskwesties zoals het prudentieel toezicht op schokken in verzekeringsverplichtingen en het ontwerp van een moderne pensioenverzekering.

Reageer op dit artikel