nieuws

Aon komt met Rietgarantplan

Archief

Aon heeft samen met verzekeraar XL het Rietgarantplan ontwikkeld; een garantieverzekering die huiseigenaren dekking biedt voor schade aan nieuwe rieten daken.

Aon komt met Rietgarantplan

Binnen zes maanden na de oplevering van een rieten dak, kan de huiseigenaar via Rietgarantplan.nl een online afspraak maken met een inspecteur. Beoordeelt deze de kwaliteit van het dak als voldoende, dan krijgt de huiseigenaar een certificaat waarmee hij tien jaar verzekerd is tegen schade, ook door fouten in de bouw of het ontwerp(gebrek). Na vijf jaar volgt een herhaalinspectie. Naast de reparatiekosten en de herkeuring van het dak, zijn onder meer ook de kosten voor overnachting tijdens de herstelwerkzaamheden gedekt. De premie voor het Rietgarantplan bedraagt € 6 per vierkante meter.
Volgens Aon is het met de rietgarantieverzekering voor het eerst mogelijk een rieten dak goed te verzekeren. "Een garantieverzekering op natuurproducten afsluiten, is vrijwel niet mogelijk, aangezien verzekeraars de kwaliteit van het materiaal en de daarmee gepaard gaande risico's niet goed in kunnen schatten." Verder biedt de garantie volgens Aon huiseigenaren een middel om het specialistische werk van een rietdekker te beoordelen. "Het certificaat biedt rietdekkers bovendien een mogelijkheid om de kwaliteit van hun werk aan te tonen."

Reageer op dit artikel