nieuws

Akkoord Adfiz en Argenta over samenwerkingsovereenkomsten

Archief

Branchorganisatie Adfiz en Argenta zijn tot een vergelijk gekomen over het massaal opzeggen van samenwerkingsovereenkomsten door Argenta op spaargebied. De Belgische bank biedt alle tussenpersonen die terzijde zijn geschoven nu een vergoeding aan van 9 maanden. Adfiz beveelt het intermediair aan dit aanbod te accepteren.

Akkoord Adfiz en Argenta over samenwerkingsovereenkomsten

Argenta zegde in juli eenzijdig de samenwerking op met tussenpersonen die een portefeuille aan internetspaarrekeningen hadden die kleiner was dan € 2 miljoen. De bank stelde toentertijd de contractuele opzegtermijn te respecteren en bood tussenpersonen een vergoeding aan van 3 maanden voor portefeuilles groter dan € 200.000. In overleg met Adfiz heeft Argenta nu besloten iedere intermediair een vergoeding te verstrekken van negen maanden. "Hiermee komt Argenta tegemoet aan de inspanningen van adviseurs hun portefeuille op te bouwen en te onderhouden", aldus Adfiz.

Reageer op dit artikel