nieuws

Aftrek hypotheekrente alleen nog bij echte aflossing

Archief

Bij nieuwe hypotheken is vanaf 1 januari de rente alleen nog aftrekbaar als de huiseigenaar ook daadwerkelijk maandelijks aflost. Alle andere hypotheekvormen zullen volgend jaar buiten de fiscale regeling gaan vallen. Dat staat volgens de Volkskrant in het nog vertrouwelijke Belastingplan 2013, dat op Prinsjesdag wordt bekendgemaakt.

Aftrek hypotheekrente alleen nog bij echte aflossing

Het plan is gemaakt op basis van de afspraken uit het Lenteakkoord van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie. Daarin leek de renteaftrek echter nog behouden voor hypotheekvormen waarbij niet daadwerkelijk werd afgelost. Volgens staatssecretaris Weekers (Financiën) gaat de beperking een besparing van € 5,4 mld opleveren.
Weekers had in juni al aan de Tweede Kamer laten weten dat wat hem betreft de hypotheekrenteaftrek alleen nog zou gaan gelden voor leningen waarbij volgens een annuïtair schema wordt afgelost. In een debat dat De Hypotheker vorige week organiseerde lieten Kamerleden echter weten dat de renteaftrek voor iedereen volgens een annuïtair schema zou worden afgebouwd, ongeacht of nu wel of niet werd afgelost. Dat plan lijkt nu van tafel.
(de Volkskrant, pag. 1)

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

'Ouderenzorg hoort bij zorgverzekeraars'
(Trouw, pag. 1 en 6)

Reageer op dit artikel