nieuws

AFM waarschuwt voor illegale ‘Thaise’ kredietaanbieder

Archief

Consumenten die via e-mail of op een andere manier een kredietaanbieding krijgen van het bedrijf Ping Financieringen worden gewaarschuwd hier niet op in te gaan. Volgens de AFM biedt Ping in Nederland krediet aan zonder de benodigde vergunning. Bovendien laat het bedrijf consumenten eerst een ‘verzekeringspremie’ betalen zonder dat het geld voor de lening wordt overgemaakt.

AFM waarschuwt voor illegale ‘Thaise’ kredietaanbieder

Ping Financieringen heeft in Nederland in ieder geval één slachtoffer gemaakt. Deze consument maakte keurig de verzekeringpremie over die Ping vermeldde in haar brochure en in de kredietovereenkomst, maar ontving de lening vervolgens nooit.
Het bedrijf gebruikt in zijn mailing een adres in de Thaise hoofdstad Bangkok met een niet-traceerbaar faxnummer. Volgens AFM-woordvoerder Martijn Pols gaat het in dit soort zaken vaak om tijdelijke adressen en bevindt het bedrijf zich daadwerkelijk vaak op een andere locatie. Pols sluit niet uit dat er meer mensen het slachtoffer zijn geworden van Ping Financieringen. "Het is moeilijk om daar een vinger achter krijgen omdat er bij slachtoffers toch vaak sprake is van schaamte."
De AFM waarschuwt consumenten om niet in te gaan op kredietaanbieders die van tevoren geld willen hebben onder het mom van een verzekeringspremie of administratiekosten. Extra oplettendheid is volgens de toezichthouder op zijn plaats als kredietaanbieders gebruik maken van gratis e-mailadressen van onder meer Hotmail, Gmail en Yahoo.

Reageer op dit artikel