nieuws

AFM ook kritisch op fondskosten bij vermogensbeheerders

Archief

AFM ook kritisch op fondskosten bij vermogensbeheerders

De AFM is kritisch over de transparantie van kosten bij banken en beleggingsondernemingen. Een klant is vrijwel niet in staat om de kosten inzichtelijk te krijgen, concludeert de toezichthouder uit een nog lopend onderzoek bij 16 grote vermogensbeheerders.

In het KRO-programma Brandpunt stelde onderzoeker Tim mortelmans zondagavond: "Onze beste mensen moeten in de spelonken van bijsluiters, prospectussen en websites zoeken om dat inzicht te krijgen. Dat kun je niet van een normaal mens verwachten."
De AFM zal binnenkort met een voorstel komen om voortaan een totaal kostenpercentage aan de klant te communiceren. Twee weken terug kwam de toezichthouder al met een pleidooi voor meer transparantie bij huisfondsen van verzekeraars.

Reageer op dit artikel