nieuws

Aegon 100% eigenaar van nieuwe bank

Archief

De nieuwe bank Knab wordt financieel volledig gedragen door verzekeraar Aegon. Knab, tot voor kort in de steigers onder de werktitel De Bank van Morgen, is vanaf vandaag officieel in bedrijf en opereert op de banklicentie van Aegon. Knab biedt klanten online een compleet dienstenpakket aan met onder meer een betaalrekening en uiteenlopende spaarproducten.

Aegon 100% eigenaar van nieuwe bank

Knab biedt haar diensten aan via een website een mobiele app. De website is zo opgezet dat consumenten binnen twee minuten klant kunnen worden van de bank. Ze krijgen op de site een financieel dashboard waarop alle financiën van de klant worden gepresenteerd, ook als die zijn ondergebracht bij een andere bank. "Knab maakt de bank persoonlijk relevant", aldus oprichter René Frijters, die eerder aan de wieg stond van beleggersbank Alex en werkte als directeur sparen, betalen en beleggen bij DSB Bank.
De naam Knab is gekozen omdat Frijters de zaken om wil draaien. "De bank is er voor de klant en niet andersom. Dit uitgangspunt zie je in alles terug, om te beginnen in onze naam. Bank, maar dan andersom, met de K van klant voorop."
Knab benadrukt het belang van kostentransparantie en onafhankelijk advies. Voor de complete dienstverlening rekent Knab een vast bedrag van € 15 per maand. "Wij hebben er bewust voor gekozen geen eigen verkoopadviseurs in dienst te nemen, maar werken samen met onafhankelijke financieel experts", aldus Frijters. "Zij zijn door ons gecontroleerd op kwaliteit en klanten kunnen ook nog een rating aan hen toekennen."

Reageer op dit artikel