nieuws

Achmea komt in de huiskamer

Archief

Achmea wil weten wat er in Nederland leeft en start op 28 september met huiskamergesprekken over maatschappelijk relevante thema’s als gezondheid, werk, pensioen, veiligheid en mobiliteit.

Achmea komt in de huiskamer

Voor de huiskamergesprekken is de meest voorkomende straatnaam in Nederland geselecteerd: de Kerkstraat. Het komende jaar worden minstens vijf Kerkstraten in Nederland bezocht, om te praten over één van de thema's. De aftrap vindt plaats in Katwijk, waar onder anderen Epke Zonderland (Olympisch kampioen en student geneeskunde), Rob Oudkerk (oud-Kamerlid en huisarts) en Marc de Hond (ondernemer en presentator van De Rekenkamer) komen praten over de gezondheidszorg. Op www.volgensnederland.nl wordt verslag gedaan van de gesprekken.
Achmea heeft Intomart GfK laten onderzoeken hoe Nederlanders nu aankijken tegen deze onderwerpen. De eerste 'Volgens Nederland Monitor' gaat over de kwaliteit en betaalbaarheid van de gezondheidszorg. Uit deze monitor blijkt onder andere dat de meerderheid van de Nederlanders (60%) accepteert dat de zorgverzekeraar voor hen het ziekenhuis uitkiest als ze weten dat dit ziekenhuis de beste behandelresultaten heeft of de meeste ervaring met de operatie. Ook is 60% bereid om naar een ziekenhuis te gaan dat binnen een straal van 50 kilometer van de woonplaats ligt. Ook zouden Nederlanders graag inzicht willen hebben in de kwaliteit van behandelingen in ziekenhuizen.

Reageer op dit artikel