nieuws

Verzekeraars en verkopers willen rem op diefstal

Archief

Bromscooters en brommers moeten net als exclusieve auto’s een voertuigvolgsysteem krijgen. Alleen met die satellietapparatuur is het volgens verkopers en verzekeraars nog mogelijk het schrikbarend hoge aantal diefstallen terug te dringen. Dit staat vandaag in de Telegraaf. 

Verzekeraars en verkopers willen rem op diefstal

Het wachten is in de ogen van brancheorganisatie Bovag alleen nog op een zogeheten tracking and tracing-systeem dat een stuk goedkoper is. Een zendertje waarvan de coördinaten via een computer vallen uit te lezen, kost minimaal een paar honderd euro. Die prijs moet volgens de branche onder de € 100 komen wil het voor brommers aantrekkelijk worden.
De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit gaat dit najaar al een proef met verschillende apparaten houden. "Die zouden in aanschaf zomaar goedkoper kunnen worden dan een stevig hangslot", zegt Paul de Waal van de belangenvereniging.
(Telegraaf, pag. 9)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Verzekeraar ASR lijdt onder crisis
(AD, pag. 15)
 
Levenpolis minder in trek
(FD, pag. 11)
 
'ASR heeft geen ruimte meer om op prijs te concurreren'
(FD, pag. 11)
 
Krimp verpakte hypotheekobligaties
(FD, pag. 13)
 
Bouwwereld pleit voor Deens hypotheekmodel
(Telegraaf, pag. 25)

Reageer op dit artikel