nieuws

Vergelijkers voorzien verdere premiestijging woonverzekeringen

Archief

Independer meldt dat er dit jaar door soms extreme weersomstandigheden bij woonverzekeringen al meer schades zijn gemeld dan in heel 2011. De Achmea-dochter constateert een stijging van 111% in schades, tegen een stijging van 40% nieuwe klanten. “Veel verzekeraars zullen hier op reageren door de premies voor inboedelverzekeringen en opstalverzekeringen te laten stijgen”, luidt de verwachting.

Vergelijkers voorzien verdere premiestijging woonverzekeringen

Die visie wordt gedeeld door concurrent-vergelijker de Verzekeringssite, die heeft becijferd dat Nederlandse huishoudens momenteel zo'n € 250 premie per jaar betalen aan de opstal- en inboedelverzekering tezamen. "De verwachting is dat de premie met ongeveer 5 á 15% omhoog zal gaan. Het gaat al gauw om een paar tientjes per huishouden", aldus de Verzekeringssite.
Een aantal verzekeraars heeft de woonpremies begin dit jaar al verhoogd, waaronder Allianz, dat verklaarde dat dit het gevolg was van de toegenomen schadelast én van prijsinflatie. Centraal Beheer gaf aan dat heftige stormen en strenge winters de afgelopen jaren de waterschade fors hebben doen toenemen. "Storm en smeltwater van een pak sneeuw kunnen daken beschadigen, waardoor lekkage optreedt." Andere maatschappijen die dit jaar reeds hun inboedel- en opstalpremies hebben verhoogd zijn volgens het overzicht van Independer: ASR, De Goudse, Klaverblad, Premio, Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden.

Reageer op dit artikel