nieuws

Scheringa kan miljoenenclaim tegemoet zien

Archief

Oud-topman Dirk Scheringa van DSB Beheer kan een schadeclaim van 20 miljoen euro verwachten. De curatoren van de holding hebben dit bevestigd naar aanleiding van berichtgeving door RTL Nieuws. Scheringa wordt verantwoordelijk gehouden voor de financiële gevolgen van de ondergang van zijn imperium in het najaar van 2009.

Scheringa kan miljoenenclaim tegemoet zien

De curatoren hebben beslag gelegd op twee huizen van Scheringa. Ook op een vordering van hem bij de curatoren van DSB Bank is beslag gelegd. De topman verloor door het faillissement van de bank zelf ook spaargeld, waar hij later een vordering voor indiende.

De bank van Dirk Scheringa werd op 19 oktober oktober 2009 failliet verklaard. Twee dagen later volgde het faillissement van houdstermaatschappij DSB Beheer waaronder ook voetbalclub AZ en een museum vielen. Volgens de curatoren zijn het gedrag en de onkunde van Scheringa DSB fataal geworden. Zo bleef hij geld steken in AZ, een schaatsploeg, het museum en twee zakenvliegtuigen terwijl daar eigenlijk geen geld voor was. Volgens de curatoren geldt de aansprakelijkheidsstelling nu voor DSB Beheer, maar kan Scheringa in de toekomst ook aansprakelijk worden gesteld voor de ondergang van DSB Bank.

(Persbericht ANP)

 

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media

 

Record aan claims door extreem weer

(AD, pag. 1 en 4)

 

ING zou Aziatische tak in delen kwijt moeten

(FD, pag. 7)

 

Reageer op dit artikel