nieuws

Pensioenregister kost sector dit jaar € 3,4 mln

Archief

De bijdrage die pensioenuitvoerders aan de Stichting Pensioenregister moeten betalen voor de financiering van Mijnpensioenoverzicht.nl bedraagt over 2012 ruim € 3,4 mln; dat is € 0,49 per actieve deelnemer. Dat staat in het jaarverslag van de stichting.

Pensioenregister kost sector dit jaar € 3,4 mln

Voor de activiteiten van het Pensioenregister in 2012 wordt gewerkt met een begroting van € 3.840.000, aldus het jaarverslag. De bijdrage die eind 2011 voor 2012 is gefactureerd aan pensioenuitvoerders, bedroeg in totaal € 3.412.339.
De financiële bijdrage is gebaseerd op het aantal actieve deelnemers dat zij hebben opgegeven aan DNB. Door de bijdrage te baseren op het aantal actieve deelnemers en niet op 'slapers', wordt zo veel mogelijk voorkomen dat pensioenuitvoerders voor sommige deelnemers meer dan één keer betalen. Het totale aantal actieve deelnemers in 2011 bedroeg circa 7,8 mln personen.
Volgens het jaarverslag betaalt de investering die de sector doet, zich duidelijk terug. "Fondsen en verzekeraars laten weten dat de communicatieactiviteiten van de stichting direct merkbaar zijn in de bezoekersaantallen op hun websites."

Reageer op dit artikel