nieuws

ONVZ tafelt met adviseurs

Archief

ONVZ heeft met dertig verzekeringsadviseurs ‘getafeld’ om hun meningen en visies in de zorgverzekeringsmarkt aan te horen. De gesprekken maken deel uit van het nieuwe concept ‘Aan tafel!’, waarbij de verzekeraar beurtelings verzekeringsadviseurs, werkgevers en consumenten aan de ONVZ-tafel uitnodigt.

ONVZ tafelt met adviseurs

Op grond van de eerste gesprekken met adviseurs komt ONVZ tot de slotconclusie dat wanneer de adviseur zich meer richt op de gezondheid van zijn klanten, de interesse voor de zorgverzekering stijgt. Ook zouden adviseur en zorgverzekeraar samen moeten optrekken in het behouden van klanten. “Oók in het voorseizoen. Een klant met positieve ervaringen zal minder snel willen wisselen van verzekeraar. Door klanten proactief en overzichtelijk eerder in het jaar te informeren, neem je ook de keuzestress weg. Die kan ontstaan doordat consumenten slechts op één moment in het jaar van zorgverzekering kunnen wisselen”, aldus ONVZ dat verder stelt dat verzekeringen low interest producten zijn, terwijl gezondheid high interest is. “Werkgevers zijn gevoelig voor een partij die hen ontzorgt als het gaat om de gezondheid en de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. De verzekeringsadviseur is hiervoor de aangewezen partij.”

Reageer op dit artikel