nieuws

Omtzigt bevraagt Kamp over pensioenstandpunt

Archief

Omtzigt bevraagt Kamp over pensioenstandpunt

Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) wil meer weten over het interview dat minister Henk Kamp (Sociale zaken) in Elsevier heeft gegeven. Kamp neemt daarin afstand van de Europese pensioenplannen. “Bent u zich ervan bewust dat u op 24 april 2012 aan de Kamer schreef dat het kabinet achter de plannen van het Witboek pensioenen staat?”, is een van de vragen van Omtzigt.

Amper een maand voor de verkiezingen nam Kamp in weekblad Elsevier afstand van het plan van Eurocommissaris Barnier (Interne Markt) om pensioenfondsen te dwingen hun financiële reserves aan te vullen. De Eurocommissaris stuurt in het Witboek pensioenen aan op een gelijkschakeling van pensioenfondsen aan de (kapitaal)eisen die straks gaan gelden voor verzekeraars.
De Tweede Kamer lobbyt, bij monde van speciaal pensioenrapporteur Omtzigt, al maanden voor een uitzondering voor het Nederlandse pensioenstelsel. Nu ook Kamp deze lobby steunt, stelt Omtzigt zich kritisch op. "Heeft u het interview in Elsevier geautoriseerd?", vraagt hij zich af.
Ook wil Omtzigt van Kamp weten of hij de standpuntennotitie waarin de Kamer afstand neemt van de plannen uit het Witboek pensioenen in zijn geheel onderschrijft, van welke plannen van de Europese Commissie hij precies afstand neemt en of hij bereid is om nog deze week per brief het in het interview uitgedragen standpunt aan de Europese Commissie kenbaar te maken. Voorts vraagt de CDA'er zich af welke stappen Kamp heeft  ondernomen om andere landen te overtuigen van zijn standpunt.

Reageer op dit artikel