nieuws

OESO gaat financiële geletterdheid meten

Archief

PISA, het internationale peilingsonderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), gaat voortaan de financiële geletterdheid van Nederlandse jongeren meten. Het nationale platform voor financiële zelfredzaamheid Wijzer in geldzaken juicht het initiatief toe en hoopt dat het de komende jaren bijdraagt aan meer aandacht voor financiële educatie.

OESO gaat financiële geletterdheid meten

Vooral door de economische crisis wordt financiële geletterdheid nu wereldwijd gezien als een belangrijk element voor financiële stabiliteit en groei. Tegen die achtergrond heeft de OESO besloten het onderwerp op te nemen in haar Programme for International Student Assessment (PISA), het peilingonderzoek naar de kennis en vaardigheden van 15-jarigen in 67 landen. Leesvaardigheid, wiskundige geletterdheid en natuurkundige geletterdheid maken al deel uit van PISA. Met de uitkomsten kunnen beleidsmakers in de deelnemende landen beslissingen nemen op het gebied van onderwijs. De eerstvolgende PISA-meting is in 2015.

Reageer op dit artikel