nieuws

Kamp trapt campagne af als hoeder Nederlands pensioen

Archief

Amper een maand voor de verkiezingen en een dikke week voordat de VVD haar campagne aftrapt, geeft minister Kamp (Sociale zaken) een schot voor de boeg door afstand te nemen van de Europese pensioenplannen. In een interview met weekblad Elsevier stelt Kamp dat “Europa van onze pensioenen moet afblijven”.

Kamp trapt campagne af als hoeder Nederlands pensioen

Hij doelt vooral op het pan van Eurocommissaris Barnier (Interne Markt) om pensioenfondsen te dwingen hun financiële reserves aan te vullen. Kamp en Barnier liggen al een tijd met elkaar in de clinch omdat de Eurocommissaris tegen de zin van Kamp stuurt op een gelijkschakeling van pensioenfondsen aan de (kapitaal)eisen die straks gaan gelden voor verzekeraars (Solvency II). De VVD'er heeft al laten berekenen dat extra kapitaalbuffers de pensioenfondsen € 10 mld gaan kosten. "Dit leidt tot te hoge premies en te lage uitkeringen", aldus Kamp, die aankondigt dat hij er "absoluut vóór gaat liggen".

Reageer op dit artikel