nieuws

Economie en Spanje drukken resultaat ING

Archief

Economie en Spanje drukken resultaat ING

ING Groep heeft in het tweede kwartaal een flinke stap terug moeten doen ten opzichte van een jaar geleden. De bankverzekeraar boekte een nettowinst van € 1,1 miljard, een daling van ruim 22% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Met name de slechte economie en de voorzieningen die de groep moest treffen voor slechte leningen in Spanje droegen bij aan de winstdaling. De groep hoopt nog steeds op een beursgang van de Europese verzekeringsactiviteiten, waaronder Nationale-Nederlanden.

Ten opzichte van het eerste kwartaal van het lopende jaar deed ING het wel beter. Met name de winst bij de verzekeringsactiviteiten liet een stevig herstel zien. Was er in het eerste kwartaal nog een winst van € 258 miljoen, het afgelopen kwartaal pluste de verzekeraar met 17,8% naar € 304 miljoen, nog steeds bijna de helft minder dan dezelfde periode vorig jaar toen nog een resultaat van € 565 miljoen werd geboekt. Bij de bancaire activiteiten daalde de winst (voor belasting) met 11,6% procent ten opzichte van het eerste kwartaal naar € 995 miljoen.
Topman Jan Hommen toonde zich in een toelichting tevreden en sprak van 'solide resultaten'. "In deze onzekere tijden is de financiële kracht van het bedrijf onze hoogste prioriteit. De kapitaalpositie, liquiditeit en funding zijn allemaal verbeterd", aldus Hommen. Hij gaf tevens aan dat de verkoop van verzekeringsactiviteiten en Investment Management in Azië volgens schema verloopt. Deze zet is onderdeel van de opsplitsing van ING in een zelfstandige bank en verzekeraar. "Voor de Europese verzekeringsactiviteiten voeren we onze inspanningen op terwijl we ons voorbereiden op een beursintroductie", aldus Hommen. 

Reageer op dit artikel