nieuws

Dwangsom AFM maakt einde aan ‘Saldodipje’

Archief

Ferratum Netherlands BV heeft van de AFM een last onder dwangsom opgelegd gekregen. De aanbieder van flitskrediet voldoet volgens de toezichthouder niet aan informatieverzoeken om vast te kunnen stellen of de wet wordt overtreden. Iedere dag dat Ferratum niet aan de opgelegde last voldoet loopt de dwangsom op met € 4.000 met een maximum van in totaal € 80.000. Het bedrijf heeft in een reactie hierop haar dienstverlening beëindigd.

Dwangsom AFM maakt einde aan ‘Saldodipje’

Ferratum verstrekt onder meer onder de handelsnaam 'Saldodipje' minikredieten aan consumenten. De AFM vermoedt dat dit gebeurt zonder de verplichte vergunning.
In reactie op de dwangsom heeft Ferratum besloten voorlopig geen kredieten meer te verstrekken. Op de website van Saldodipje stelt Ferratum, naar eigen zeggen
"de grootste Nederlandse kredietverstrekker van gratis minikredieten", te werken aan een alternatief model in Nederland. "Alle openstaande kredieten dienen gewoon te worden terugbetaald zoals overeengekomen", aldus de kredietverlener.

Reageer op dit artikel