nieuws

CDFD publiceert advies gelijkstellingen Wft-diploma’s

Archief

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) heeft voor de negentiende keer een aanvullende lijst met gelijkstellingen voor Wft-diploma’s gepubliceerd. De lijst somt de diploma’s op die voldoen aan de deskundigheidsvereisten van de Wet financieel toezicht.

CDFD publiceert advies gelijkstellingen Wft-diploma’s

Gelijkstellingen zijn mogelijk voor de volgende modules: basismodule, hypothecair krediet, consumptief krediet, schadeverzekeringen, levensverzekeringen, beleggen A, volmacht leven, volmacht schade. Bij hypothecair krediet en leven geldt de gelijkstelling alleen voor de deelmodule algemeen.

Het gaat om de volgende diploma's en opleidingsinstituten: Basisopleiding Financiële Planning (Baard Fiscale Opleidingen), Persoonlijk Financieel Adviseur (Eduvalent), Economische wetenschappen afstudeerrichting Bedrijfseconomie (Erasmus Universiteit Rotterdam), Financial Service Management (Hogeschool voor Economische Studies, Amsterdam), MEAO vrije studierichting met tenminste het vak Assurantie (MBO College Oosterborch), Doctoraal Fiscale Economie met tenminste het (keuze)vak Verzekeringsrecht (Universiteit van Amsterdam), Master of Personal Finance (Universiteit van Tilburg – TIAS Business School)

De lijst moet nog door de minister van Financiën worden goedgekeurd.

Reageer op dit artikel