nieuws

Autoverzekering voor senioren blijft lastig

Archief

Een derde van de autoverzekeraars accepteert senioren niet. Dit zegt Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl naar aanleiding van een onderzoek onder 37 autoverzekeraars. Daarnaast worden veel senioren geconfronteerd met hogere premies door hun leeftijd. Dit geldt zowel voor bestaande klanten als nieuwe klanten van autoverzekeraars.

Autoverzekering voor senioren blijft lastig

"Ook mensen met veel schadevrije jaren kunnen te maken krijgen met een premieverhoging omdat ze een bepaalde leeftijd bereiken. Het verschilt per autoverzekeraar na welke leeftijd zij de premie van de autoverzekering verhogen", aldus Hordijk in het programma Wekker Wakker.
Hordijk constateert tegelijkertijd wel een nieuwe trend. "Autoverzekeraars weigerden voorheen heel vaak senioren. Dat wordt nu steeds minder. Daar staat echter wel tegenover dat de verzekeraars hogere premies rekenen." Volgens Hordijk kunnen senioren weinig doen aan de hogere premies, behalve overstappen. "Er zijn nog steeds autoverzekeraars die ouderen accepteren en voor een voordelige premie."

Reageer op dit artikel