nieuws

‘Autoschade-fraudeurs moeten achter tralies’

Archief

AD meldt vandaag dat justitie jacht gaat maken op criminelen die frauderen met autoschade en zo de verzekering oplichten. De jaarlijkse schadepost aan onterecht gedeclareerde blik- of ruitschade bedraagt naar schatting 400 miljoen euro. Met strafrechterlijke vervolging kunnen fraudeurs rekenen op jarenlange celstraffen.

‘Autoschade-fraudeurs moeten achter tralies’

(..)In totaal wordt in Nederland jaarlijks voor 400 miljoen euro gefraudeerd met beschadigingen aan de carrosserie of ruiten, schatten het Verbond van Verzekeraars en het Openbaar Ministerie (OM). Daarmee is de fraude met autoschade een van de grootste schadeposten onder verzekeraars.
(AD, pag. 5)
 
 
 
AM berichtte hier vorige week al over:
 
Schadeherstellers topprioriteit bij fraudebestrijding

Reageer op dit artikel