nieuws

ASR vindt opnieuw versterking bij ING

Archief

Michel Verwoest is benoemd tot lid van de raad van bestuur bij ASR. Tot voor kort vervulde hij binnen de ING Groep de functie van CEO Nationale-Nederlanden Services en directeur Nationale-Nederlanden Leven. Verwoest is bij ASR de opvolger van Roeland van Vledder, die op 1 januari van dit jaar terugtrad uit de raad van bestuur. Ook Van Vledder was afkomstig van ING, net als de huidige operationeel directeur Karin Bergstein.

ASR vindt opnieuw versterking bij ING

Verwoest wordt per 1 december bij ASR onder meer verantwoordelijk voor de onderdelen Pensioenen, AOV, Ziektekosten, Vastgoedontwikkeling en Vastgoedbeleggingen. Vooral op het eerste domein wacht hem een uitdaging want de resultaten bij het levenbedrijf van ASR zijn, zoals ook elders in de branche, slecht. Mede daarom kondigde de verzekeraar begin deze week aan afscheid te nemen van de volledige buitendienst (43 medewerkers) Leven, Bancair en Pensioenen.
In zijn meest recente functie binnen ING gaf Verwoest onder meer leiding aan RVS en was hij directeur van de businessline Leven Particulieren. ASR-bestuursvoorzitter Jos Baeten is zeer content met de versterking. "Ik zie zijn financieel bestuurlijke ervaring, ervaring met veranderende distributiemodellen en ervaring met een transformatie naar een klantgerichte organisatie als grote toegevoegde waarde voor ASR."
Behalve voorzitter Baeten en nieuwkomer Verwoest maken financieel directeur Roel Wijmenga en operationeel directeur Karin Bergstein deel uit van de raad van bestuur. De laatste kwam in september 2011 over van ING.

Reageer op dit artikel