nieuws

ASR schrapt buitendienst Leven

Archief

ASR neemt per 1 oktober afscheid van de voltallige buitendienst Leven, Bancair en Pensioenen. De 43 betrokken medewerkers worden boventallig verklaard. Aanleiding voor de maatregel zijn de slechte resultaten in het levenbedrijf.

ASR schrapt buitendienst Leven

De 41 accountmanagers en 2 regiodirecteuren zijn maandagochtend van het besluit op de hoogte gebracht. De buitendienst Schade (35 medewerkers) blijft vooralsnog gehandhaafd. "Met name de verkoopresultaten van de productlijn staan ernstig onder druk", laat woordvoerder Daan Wentholt weten. "Daarom zijn we genoodzaakt dit besluit te nemen. Bovendien zijn de nieuwe producten minder complex, waardoor minder ondersteuning nodig is." Voor de betrokken accountmanagers treedt het sociaal plan van ASR in werking, waarbij naar een andere passende functie zal worden gezocht. De ondersteuning van het intermediair wordt ondergebracht in de nog op te richten afdeling Intermediairservices, die vanuit het Utrechtse hoofdkantoor zal opereren.
Het levenbedrijf van ASR heeft in de eerste helft van dit jaar 15% minder omzet geboekt, vooral door een 38% lagere koopsomproductie. De verkoop van bankspaarproducten valt volgens Wentholt niet tegen.

Reageer op dit artikel