nieuws

ABP vraagt input aan deelnemers

Archief

Werknemers bij overheid en onderwijs worden uitgenodigd om mee te denken over de nieuwe pensioenregeling van ABP. Het onderzoek bestaat uit vijf keuzes die gaan over de nieuwe regeling. Eerder polste pensioenfonds Zorg en Welzijn middels stellingen de mening van haar deelnemers over het pensioenakkoord. Ruim 125.000 medewerkers en gepensioneerden reageerden.

ABP vraagt input aan deelnemers

Volgens Jos van Dijk (ABP Communicatie) is het voor het eerst dat ABP op deze manier deelnemers betrekt bij de pensioenregeling. "De situatie is er naar. Door het pensioenakkoord verandert er zoveel dat wij onze deelnemers, dat zijn er 2,8 miljoen, naar hun mening wilden vragen." De vijf vragen gaan over langer doorwerken, beleggingsrisico’s en wat er moet gebeuren als de resultaten tegenvallen: hogere premie of lager pensioen?
Van Dijk geeft toe dat de vragen vrij summier zijn. "We kunnen het echter ook niet te ingewikkeld maken want dan krijgen we geen respons. Toch geven de antwoorden wat ons betreft zeker een indicatie." In oktober publiceert ABP de resultaten van het onderzoek. Deze worden meegenomen in de besprekingen tussen vakbonden, werkgeversorganisaties en ABP over de nieuwe pensioenregeling die in 2014 voor de sectoren overheid en onderwijs ingaat.
De resultaten van het onderzoek van Zorg en Welzijn zijn te vinden op deze site.

Reageer op dit artikel