nieuws

ABN Amro houdt woninghypotheekportefeuille stabiel

Archief

Ondanks dat de huizenmarkt in 2012 verder afzwakte en de huizenprijzen bleven dalen, is de woninghypotheekportefeuille van ABN Amro in de eerste helft van 2012 stabiel gebleven op € 155,4 mld.

ABN Amro houdt woninghypotheekportefeuille stabiel

De nieuwe hypotheekproductie bedroeg € 6 mld, waarvan zo'n 55% onder de Nationale Hypotheek Garantie. NHG-hypotheken maakten 22% uit van de totale hypotheekportefeuille. De portefeuille van woninghypotheken met een betalingsachterstand daalde in de eerste helft van 2012 met € 145 mln, omdat de instroom van achterstallige posten afnam. Daarnaast heeft de staatsbank extra maatregelen genomen (zoals het aftoppen van hypotheken en meer specifieke klantondersteuning) om het toegenomen risico te beperken. Als gevolg daarvan keerde de instroom in de portefeuille van hypotheken met betalingsachterstanden terug naar het normale niveau van voor de crisis, aldus ABN Amro. 
De nettowinst kwam uit op € 827 mln en dat is 15% lager dan over het eerste half jaar van 2011. Een kleine verbetering van het bedrijfsresultaat werd volledig teniet gedaan door een stijging van de kredietvoorzieningen in het merendeel van de activiteiten van ABN Amro.

Reageer op dit artikel