nieuws

Zes bestuurders van verzekeraars onder grootverdieners

Archief

Uit onderzoek van de Volkskrant naar de salarissen van 117 bedrijven over de periode 2007-2011 blijkt dat de topsalarissen aan banden zijn gelegd. In de top honderd hoogste inkomens van bestuurders vinden we zes verzekeraars: Aegon, ING, Eureko, Delta Lloyd, SNS Reaal en De Goudse.

Zes bestuurders van verzekeraars onder grootverdieners

Alexander Wijnaendts (Aegon) staat op de twintigste plaats met een salaris van € 1,7 miljoen. Zijn voorganger Donald Shepard verdiende vier jaar geleden nog een salaris van boven de € 7 miljoen vanwege een jaarlijkse bonus van 1 promille van de Aegon-winst, zo schrijft de Volkskrant. Wijnaendts kreeg daarentegen vanwege staatssteun helemaal geen bonus.
Op de 27e plaats vinden we Jan Hommen (ING), met ruim € 1,3 miljoen. Zijn voorganger Michel Tilmant verdiende nog € 4,4 miljoen. Ook hier waren als gevolg van overheidssteun geen bonussen te verdelen. Willem van Duin van Eureko kreeg wel een bonus en komt daarmee uit op € 1,2 miljoen (plaats 34).
Daarna schieten we onder de zeven cijfers. Niek Hoek van Delta Lloyd toucheert acht ton, Ronald Latenstein van Voorst (SNS Reaal) een kleine zeven ton en Michiel Lamie (De Goudse) ruim vijf ton. Van deze drie kreeg alleen Lamie een bonus uitgekeerd. De voorganger van Latenstein, Sjoerd van Keulen, kreeg in 2007 nog € 1,4 miljoen op zijn rekening gestort.

Reageer op dit artikel