nieuws

VvAA in de rode cijfers

Archief

VvAA Groep, de verzekeraar en financieel dienstverlener voor medici, is vorig jaar in de rode cijfers geraakt. Het bedrijf maakte in 2011 een nettoverlies van € 5,1 mln, waar het een jaar eerder nog  € 9,3 mln in de plus eindigde. Ook de omzet bij VvAA daalde van € 225 mln in 2010 tot €  208 mln vorig jaar.

VvAA in de rode cijfers

De achteruitgang is zichtbaar op vrijwel alle domeinen waarop VvAA actief is. Bij de schadeverzekeringen daalde de premie-inkomsten van € 87 mln tot € 85 mln. Ook moest de schadetak de voorzieningen voor 'oude jaren' versterken met € 6 mln, voornamelijk voor medische aansprakelijkheid en rechtsbijstand. Het premieinkomen bij levensverzekeringen nam af van € 46 mln tot € 42 mln, volgens VvAA in lijn met de trend dat  levenproducten in populariteit afnemen ten gunste van bankspaarproducten. De divisie levensverzekeringen moest ook een negatieve herwaardering van € 3 mln doorvoeren op haar beleggingsportefeuille en trof een voorziening van € 1 mln voor hersteladviezen op beleggingsverzekeringen.
 Een positieve uitschieter was er voor de adviestak. Het VvAA financieel-economische adviesbureau kende vorig jaar een omzet van  € 29 mln tegen € 26 mln in 2010. Ook groeide het volume in hypotheken en pensioenvoorzieningen waarin VvAA bemiddelde.

Reageer op dit artikel