nieuws

Verzekeraars massaal uit aandelen door nieuwe regels

Archief

Verzekeraars doen massaal hun aandelen van de hand, omdat die te duur worden. Dat komt door de zogeheten Solvency 2-regels, die door de Europese Unie zijn ingesteld, zo meldt het Financieele Dagblad vandaag op de voorpagina.

Verzekeraars massaal uit aandelen door nieuwe regels

Europese verzekeraars moeten straks voor aandelenbeleggingen meer kapitaal aanhouden op hun balans. Die beperking kunnen ze niet goed maken met een hoger rendement op aandelen. In aanloop naar de nieuwe regels, die op 1 januari 2014 ingaan, hebben verzekeraars in Europa al vele tientallen miljarden euro’s aan aandelen verkocht. Zo belegt de verzekeringstak van ING nog maar 5% in aandelen, vergeleken met ruim 7% twee jaar geleden. De verzekeringstak van Aegon is helemaal uit aandelen gestapt.
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)  
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
'Verzekeraars knijpen schadebranche uit'
(Volkskrant, pag. 17)
 
Zaterdag in de media
 
Woonlastenverzekering gunstiger dan vroeger
(fd.weekend, pag. 43)
 
Britse aandeelhouder brengt belang in Delta Lloyd flink terug
(Volkskrant, pag. 28)

Reageer op dit artikel