nieuws

Veel vraag naar facturatiediensten SBI

Archief

Facturatiedienstverlener SBI maakt in aanloop naar het aanstaande provisieverbod een stevige groei door. In minder dan een jaar tijd heeft het bedrijf uit Hengelo meer dan 60 adviesorganisaties aan zich weten te binden, die in grootte variëren van 300 tot 10.000 klanten. Binnen vier jaar wil SBI 500 tot 600 intermediaire organisaties volledig ondersteunen bij de overgang naar abonnementen en de facturatie hiervan.

Veel vraag naar facturatiediensten SBI

"Tussenpersonen komen er nu langzaam achter dat niets doen geen optie is", vertelt SBI-directeur Eric Jansen. "Als je wilt overstappen op een abonnementssysteem of een andere vorm van directe beloning moet je nu actie ondernemen."
Aanbieders van facturatie- en incasso-oplossingen voor het intermediair schieten als paddenstoelen uit de grond. Daar zitten bekende namen tussen als Factua (CAK) en Fa-Med, ook bekend van de nota’s van medisch specialisten. Ook leveranciers van software en administratiesystemen komen met ‘gratis’ incassosystemen als lokkertje voor de eigen koopwaar.

"De meeste bedrijven doen eigenlijk niets meer dan het incasseren van nota’s", stelt Jansen. "Wij pakken het hele traject op van de opstart van het abonnement tot de facturatie. Samen ontwerpen we een propositie waarmee de adviseur richting zijn klanten uit de voeten kan." Volgens Jansen is minimaal 50% van de consumenten met wie zijn klanten zaken doen nu al bereid om over te stappen naar een adviesabonnement. "Logisch, want een consument weet wat hij krijgt voor zijn abonnement en is over het algemeen goedkoper uit. Hij kan al zijn polissen onderbrengen bij één tussenpersoon wat een premieverlaging oplevert, en kan op basis van maximaal een paar tientjes gebruik blijven maken van professioneel en betaalbaar advies bij een intermediair."

SBI rekent voor haar complete dienstverlening € 2,10 per incasso, ongeacht het aantal pogingen dat het bedrijf moet doen om de betalingen binnen te krijgen. "Andere partijen hanteren wellicht een lager tarief, maar rekenen voor elke poging een extra bedrag."

Reageer op dit artikel