nieuws

Twents collectief voor pensioenportefeuilles

Archief

De Almelose advieskantoren Spijkerman, Aastad Adviesgroep en Hapré Zorg & Inkomen hebben Pensioen Advies Twente opgericht. De nieuwe onderneming gaat zich richten op het bedienen van pensioenportefeuilles van adviseurs die gaan stoppen met pensioenadvies.

Jan-Willem Spijkerman heeft wel het nieuwe Wft-pensioendiploma gehaald (naar eigen zeggen als “een van de weinigen in Twente”) en verwacht dat slechts 10% van de adviseurs zijn voorbeeld gaat volgen. Hij heeft de pensioenportefeuille van zijn eigen bedrijf ondergebracht in Pensioen Advies Twente, dat ook de klanten van stoppende kantoren wil gaan bedienen. “Zo bieden we een oplossing aan de kantoren die in al die jaren een pensioenbestand hebben opgebouwd en hun klanten niet aan hun lot willen overlaten.”
Kantoren die zich aansluiten, krijgen de garantie dat hun relaties niet worden benaderd voor andere verzekeringen. "Heeft de overgehevelde pensioenklant belangstelling voor iets anders dan een pensioenproduct, dan adviseren we hem naar zijn oude verzekeringsspecialist te stappen", aldus Spijkerman. Eerder zetten onder meer VKG, SAA, Vrieling en de Noordeloos-groep aparte beheerdiensten voor pensioenportefeuilles op.

Reageer op dit artikel