nieuws

Selles & van Dijk betreedt bastion van scheepsinspecties

Archief

Selles & van Dijk Experts is de derde particuliere instelling van Nederland die zelfstandig inspecties mag uitvoeren voor de certificering van beroeps- en pleziervaartuigen. Het maritieme schade-expertisebureau met vestigingen in Steenwijk en Denia (Spanje) heeft hiervoor een aanwijzing gekregen van de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Selles & van Dijk betreedt bastion van scheepsinspecties

Iedere eigenaar van een beroeps- of pleziervaartuig langer dan 20 meter is bij wet verplicht een certificaat te overleggen waaruit blijkt dat de benodigde inspecties (casco en veiligheid) zijn gedaan. "Het niet hebben van een dergelijk certificaat wordt gezien als een misdrijf, waarop serieuze sancties staan", aldus Rob van Dijk, directeur van Selle & van Dijk Experts. Tot voor kort konden scheepseigenaren voor certificering alleen maar terecht bij drie klassenbureaus en de aangewezen particuliere instellingen Register Holland en stichting NBKB.

Reageer op dit artikel