nieuws

Rentetarieven Rabobank inzichtelijk via eyeOpen

Archief

Vergelijkingssite eyeOpen.nl gaat "als eerste website voor financieel advies" de hypotheekrentetarieven van de Rabobank publiceren in de eigen rentevergelijking.

 

"Rabobank weigert uit winstbejag al jaren haar hypotheekrentes te publiceren. Dit maakt het voor consumenten onmogelijk om zich grondig te oriënteren."

De grootste geldgever verbiedt tussenpersonen op straffe van boetes en zelfs schorsing om de Rabo-tarieven bekend te maken, aldus eyeOpen. "Rabobank bepaalt haar tarieven namelijk op lokaal niveau. Dit excuus wordt dan ook gebruikt om helemaal geen tarieven te publiceren. Dit heeft tot gevolg dat de consument naar het lokale Rabo-kantoor moet komen, om te ontdekken wat de Rabobank hem kan bieden. De gedachte hierachter: als een klant eenmaal aan tafel zit, is de kans dat we een Rabobank-hypotheek verkopen groter."

De tarieven die eyeOpen publiceert worden berekend door bij Rabo-kantoren offertes op te vragen met een 'mysterieshoppersteam'.

Volgens de site van eyeOpen is de rente voor een Rabobank OpbouwHypotheek 4,5% voor een rentevaste periode van 10 jaar. Dat is 0,1% hoger dan bij de Budget Hypotheek van Hypodomus, maar een vol procentpunt lager dan bij WestlandUtrecht en Bank of Scotland.

Reageer op dit artikel