nieuws

OTOdirect.nl vergelijkt ‘af fabriek’ autoverzekeringen

Archief

Deze maand vindt de introductie plaats van OTOdirect.nl, volgens initiatiefnemers Arthur Goes (het concept) en Bob Salm (de ICT) de eerste onafhankelijke vergelijkingssite voor autoverzekeringen waarop de consument de nettopremies van verzekeraars met elkaar kan vergelijken. Op de site zelf kunnen geen polissen worden gesloten en ook wordt er niet doorgelinkt naar verzekeraars of assurantiekantoren. Daarom is OTOdirect niet vergunningplichtig, volgens de AFM.

OTOdirect.nl vergelijkt ‘af fabriek’ autoverzekeringen

"Je zou OTOdirect kunnen zien als een experiment gericht op het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen voor vergelijkingssites", aldus Arthur Goes. "Daar de beloningsvorm 'provisie' zijn langste tijd inmiddels heeft gehad, is het wenselijk een vergelijker in de markt te zetten die uitgaat van nettopremies exclusief de kosten van advies."
OTOdirect werkt samen met dataleverancier Volmachtpremies.nl. "Zij verzamelen de productinformatie, althans de premiemodellen, wij schieten de gegevens heen en weer, krijgen de premies terug en presenteren die aan de sitebezoeker", vertelt Salm. "We hoeven dus zelf geen producten in te regelen. Als een verzekeraar wil meedoen in de vergelijkingen, dan hoeft hij eigenlijk niet eens bij ons te zijn, maar bij Volmachtpremies."
OTOdirect heeft nu bijna alle grote intermediairverzekeraars in de vergelijkingen zitten, aldus Goes. In het najaar zal, samen met een partner, een keuzetraject worden gestart om sitebezoekers te ondersteunen bij het vinden van een adviseur. "Dan moeten we ook inzicht gaan geven in de beloningsstructuur van een adviseur", aldus Goes. "Desnoods kan een consument daarover gaan onderhandelen. Een adviseur moet zijn toegevoegde waarde voor een klant dus goed duidelijk kunnen maken."

Reageer op dit artikel