nieuws

ONVZ introduceert online fysiotherapie voor particulieren

Archief

Zorgverzekeraar ONVZ gaat samen met HelloFysio fysiotherapie aanbieden die volledig online plaatsvindt. Verzekerden kunnen met deze vorm van ‘eHealth’ waar en wanneer dan ook hulp bij fysieke klachten krijgen. ONVZ roemt de effectiviteit en de mogelijkheid tot kostenbeheersing van online fysiotherapie.

ONVZ introduceert online fysiotherapie voor particulieren

De methode, ontwikkeld samen met de Nijmeegse Radboud Universiteit, is de eerste vorm van online fysiotherapie die voor individuele verzekerden ingezet kan worden. Tot nu toe was fysiotherapie op afstand alleen toegangelijk in bedrijfsverband. Bij de particuliere hulp houdt de fysiotherapeut consult via de webcam of telefoon; op het HelloFysio portal krijgen patiënten oefeningen binnen een persoonlijk behandelplan aangereikt. "Wij steunen graag innovatieve ontwikkelingen in de zorg", vertelt directievoorzitter Erno Kleijnenberg van ONVZ. "Met verschillende vormen van eHealth worden de zorgkosten beter beheersbaar én de zorg efficiënter."

Reageer op dit artikel