nieuws

Online verzekering tegen gevolgschade hacking

Archief

Verzekeruwbedrijf.nl, het zakelijke internetlabel van serviceprovider Intrasurance, claimt als eerste een online verzekering tegen de gevolgen van hacking aan te bieden. Het product, bestemd voor het mkb, is ontwikkeld in samenwerking met verzekeraar Hiscox.

Online verzekering tegen gevolgschade hacking

Verzekeraar Hiscox verleende begin dit jaar een volmacht aan serviceprovider en ICT-dienstverlener Intrasurance in Den Bosch. De samenwerking moest onder meer leiden tot nieuwe producten voor het mkb. De eerste daarvan is nu een feit.
De datarisksverzekering is er voor bedrijven die online transacties doen en/of werken met privacygevoelige informatie. Met de verzekering kunnen ondernemers een PR-specialist inhuren om reputatieschade te beperken en juridische bijstand krijgen. "Er wordt professionele hulp geboden bij het informeren van gedupeerde klanten en de geschonden online informatie wordt hersteld of vervangen", aldus oprichter Frank Cooler. Ook dekt Verzekeruwbedrijf.nl naar eigen zeggen als eerste Nederlandse online aanbieder losgeld en forensisch onderzoek. "Het meest recente grote voorbeeld van cybercriminaliteit is LinkedIn, waar miljoenen versleutelde wachtwoorden werden gekraakt", zegt Cooler. "Maar dit speelt ook op kleinere schaal. Wat gebeurt er met je reputatie als bedrijf en als persoon als je het slachtoffer wordt van hacking?"

Reageer op dit artikel