nieuws

Intermediairorganisaties lijken uit de gratie

Archief

Meest gezochte zoekitems op AMwebGemiddeld 40% van de leden van organisaties als Adfiz, Commissie CFD, FFP, NVHP en SEH overweegt het lidmaatschap op te zeggen. Deze conclusie uit het onderzoek van D&O is dagenlang een ‘hot topic’ op AMweb.

Volg ons ook op www.twitter.nl/amweb_nl of discussieer mee op de LinkedIn-groep van AssurantieMagazine.

De belangenorganisaties voor hypotheek- en assurantieadviseurs dreigen de komende twee jaar een fors deel van hun leden kwijt te raken. In de bijna honderd reacties die op het bericht binnenkomen laat een klein deel van de 10.000 lezers onomwonden weten waar de schoen wringt. Het kleine intermediair voelt zich in de kou gezet na de samenvoeging van NBVA en NVA tot Adfiz, de CFD krijgt niet de steun die het volgens de lezer wel verdient en verzekeraars zitten op de boot die de intermediairlobby heeft gemist. Bureau D&O denkt echter dat de terugloop eerder een centenkwestie is. “Als er bezuinigd moet worden dan schrappen individuele kantoren al snel het lidmaatschap van een belangenclub.”

Advocaat 
Met bijna 12.000 lezers een andere veel gelezen item op AMweb is de rectificatie van de Financiële Makelaar. Hun lijfrenterekening is toch niet goedkoper dan BND, moeten ze bekennen van het legertje advocaten dat Brand New Day op hen afstuurde. Volgens directielid Harrie-Jan van Nunen was het niet de bedoeling geweest om te claimen dat het eigen product altijd goedkoper is dan dat van BND, hij had juist ingezet op meer keuzes in beleggingen. Daar voegt hij, wellicht gedwongen, aan toe dat het streven naar ‘enkel de goedkoopste’ een zinloos streven is. Dat statement had hij dan behoorlijk goed verstopt in zijn eerdere berichtgeving. BND blijft een dankbaar onderwerp van discussie, zo blijkt wel uit de bijna zeventig reacties die op dit bericht binnenkomen. Het levert wederom meer vragen aan BND op.

Reageer op dit artikel