nieuws

Integriteitskwestie tussen Adfiz en NN

Archief

In een brief aan haar leden twijfelt Adfiz openlijk over de integriteit van NN bij het uitvoeren van haar nieuwe multi-channelstrategie. NN is er niet klaar voor en prijst zich hiermee uit de intermediaire markt, zo luidt het oordeel van de brancheorganisatie.

Integriteitskwestie tussen Adfiz en NN

De nieuwe autopolis van NN zal in het intermediaire kanaal 7% goedkoper zijn dan in het directe kanaal. Adfiz vindt dit prijsverschil bijzonder klein en vraagt zich af hoe dit kan. “NN baseert het prijsverschil mede op een aantal aannames omdat NN de distributiekosten van het directe kanaal en het intermediaire kanaal (nog) niet exact kan berekenen. Daarnaast maakt NN ook kosten voor het intermediaire kanaal. Het intermediair heeft geen invloed op de hoogte van de intermediaire kosten. Ondanks diverse verzoeken van Adfiz heeft NN tot op heden dit prijsverschil niet nader kunnen onderbouwen. De vraag is of NN dat niet wil of dat NN dit niet kan?” Adfiz vindt dat het prijsverschil van 7% dat NN nu hanteert, vooralsnog niet bijdraagt aan de geloofwaardigheid van het integer handelen van NN bij de toekenning van de werkelijke kosten aan de kanalen.
NN kon vrijdagmiddag, op verzoek van AM, niet reageren op de aantijging van Adfiz. Vandaag komt de maatschappij niet verder dan “We hebben net als eind vorig jaar ook nu weer overleg gehad met Adfiz. De reactie van Adfiz verbaast ons.”

Reageer op dit artikel