nieuws

Hoop pensioenfondsen

Archief

De lucht voor de pensioenfondsen is de afgelopen maand enigszins opgeklaard doordat de rente plotseling is gestegen en doordat het ministerie van Sociale Zaken nieuwe regels heeft aangekondigd, die de fondsen minder afhankelijk maken van financiële dagkoersen, meldt het Parool van gisteravond op pagina 21.

Hoop pensioenfondsen

Het ministerie van Sociale Zaken heeft gezegd dat de nieuwe regels er zeer waarschijnlijk nog dit jaar gaan komen. De eerder geplande pensioenverlagingen, variërend van 0,5% tot 10% bij 103 pensioenfondsen, zouden hierdoor minder kunnen worden. De Pensioenfederatie bevestigd de nieuwe hoop, maar waarschuwt voor te rooskleurige verwachtingen, omdat koersen wild op en neer gaan en er pas in september een besluit wordt genomen over de hulp van de minister.
(Het Parool, pag. 21)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Achterstand in betaling groeit
(Het Parool, pag. 21)
 
Iets korter 'trekken van Drees'
(Volkskrant, pag. 6)
 

Reageer op dit artikel