nieuws

Enschedees kredietimperium brokkelt verder af

Archief

Kredietbemiddelaars Nova Pecunia, Leenkamer.nl en Nofis zijn door de rechtbank in Almelo failliet verklaard. De bedrijven maken alle drie onderdeel uit van het kredietimperium van Clenn Krommenhoek. NCIC, een ander bedrijf uit zijn stal, en Krommenhoek persoonlijk kregen vorige maand € 140.000 aan boetes opgelegd door de AFM.

Enschedees kredietimperium brokkelt verder af

Het bankroet volgt op een eerdere reeks aan faillissementen van kredietbemiddelaars die allemaal hun oorsprong hebben in de voormalige Gelink Advies Groep, die in 2007 met veel rumoer failliet ging. Nova Pecunia en Leenkamer.nl maakten tot november 2010 deel uit van World of Credit (WOC). Deze Enschedese kredietverlener ging in juni 2011 failliet. WOC was toen nog maar een paar maanden in handen van Elco Donkervoort die het bedrijf had overgenomen van Frederic Wattebled, een oud-collega van Donkervoort bij Gelink. Donkervoort bezat na het faillisement van WOC nog de financiële adviesbureaus Defis en Consumenten Advies Centrum maar ook deze bedrijven gingen korte tijd later failliet.
Krommenhoek en NCIC werden eind mei elk voor € 60.000 beboet voor de AFM voor het illegaal bemiddelen in krediet. Het bedrijf won in 2011 zonder vergunning via een callcenter financiële gegevens in bij consumenten. Daar kwam nog een boete bij van € 20.000 voor misleidende handelspraktijken omdat NCIC verhulde commerciële doelstellingen te hebben.

Reageer op dit artikel