nieuws

eASI analyseert online hulpprogramma’s

Archief

Zorgverzekeraar IZA werkt samen met TNO aan een eigen versie van het meetinstrument eASI, dat online hulpprogramma’s toetst. Steeds meer verzekeraars zetten deze zogenaamde e-health toepassingen in ter vervanging (of deels) van reguliere zorg. Online fysiotherapie is op dit moment een populaire e-health toepassing.

eASI analyseert online hulpprogramma’s

Het meetinstrument eASI analyseert de kwaliteit van e-healthtoepassingen op drie onderdelen: functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en inhoud. In totaal gaat het om 35 punten die getoetst worden. Bijvoorbeeld of gebruikers gerichte aanwijzingen krijgen om het gewenste doel te bereiken. En of deze aanwijzingen naar tevredenheid benut kunnen worden. Als het aan IZA ligt, moeten e-healthtoepassingen op alle criteria positief scoren. IZA en TNO verwachten in oktober 2012 klaar te zijn met de ontwikkeling van het analyse-instrument. Daarna gaan de zorginkopers van IZA het instrument gebruiken om vóór de inkoop van e-health te voorspellen wat het effect ervan is.

Reageer op dit artikel